Duhovna priprava na praznik sv. Antona Padovanskega

Obrnimo se v molitvi k  Bogu in ga zaupno prosimo, naj blagoslovi nas, naše družine in ves svet po priprošnji svetega Antona, ki je dosegel veliko svetost v življenju in oznanjevanju evangelija.

Svetniku Padove doni naj slava

in pesem naša do neba naj plava.
Od slavljenca pa v revna srca naša
bogate blagoslove naj donaša.

Tam v svitu tajnostnem si luči večne,
Anton, prebil trenutke, ure srečne.
Nebesa v dušo tvojo so stopila,
ko zbrana vsa je Jezusa molila.

 

Prva skupna molitev  (1. teden)

1. Gospod, ki si nam po sv. Antonu dal velikega zavetnika, daj, da po zaslugi njegove svetosti spoznamo v preizkušnjah moč tvoje pomoči. 
Slava Očetu...

2. Gospod, ki si dal sv. Antonu plemenito srce, odprto za potrebe ljudi, pomagaj nam in vsem ljudem, ki čutijo pritisk sebičnosti in sovraštva.   Slava Očetu...

3. Gospod, ki si podelil sv. Antonu dar ozdravljanja, ozdravi nas vsake hromosti duha in telesa in odstrani naša slaba nagnjenja. 
Slava Očetu...

4. Gospod, ki si naklonil sv. Antonu dar nedolžnosti, daj, da bi živeli čisto na tem svetu in da bi pričevali za vrednote.   
Slava Očetu...

5. Gospod, ki si poklical sv. Antona k evangeljskemu uboštvu, navdihni tudi nas, da se ne bi navezovali na zemeljske dobrine in da bi znali deliti s potrebnimi, kar imamo.  
Slava Očetu...

6. Gospod, ki si uporabil besede sv. Antona, da si ganil srca grešnikov k spokornosti, zbudi nove in goreče apostole tvojega evangelija po vsem svetu.   Slava Očetu...

7. Gospod, ki si omogočil sv. Antonu, da je združil ude, ločene od telesa, zberi vse kristjane v eni in sveti Cerkvi, ter jim daj eno srce in eno dušo.   Slava Očetu...

Molimo: Vsemogočni in večni Bog, ki po svetnikih ljudem izkazuješ svojo dobroto, daj, da bomo po zaslugah sv. Antona Padovanskega obvarovani sedanjega zla in da bomo s svobodnim srcem stremeli po večnih dobrinah. Ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

Druga skupna molitev  (2. teden)

1. Slavni sv. Anton, ki si od Boga prejel moč obujati mrtve, zbudi mojo dušo iz mlačnosti, izprosi mi gorečo voljo in sveto življenje.   
Slava Očetu ...

2. Modri sv. Anton, ki si bil s svojim naukom luč svete Cerkve in sveta, razsvetli mojo dušo in jo odpri za Božjo resnico.   
Slava Očetu...

3. Usmiljeni sv. Anton, vedno pripravljen pomagati tistim, ki Te prosijo, pomagaj tudi moji duši v sedanjih potrebah. 
Slava Očetu..

4. Plemeniti svetnik, ki si po prejemu Božjega navdiha svoje življenje posvetil Bogu, daj, da bom ponižno poslušal glas Gospoda.  Slava Očetu...

5. Sv. Anton, prava lilija čistosti, ne dovoli, da bi bila kdaj moja duša omadeževana z grehom in daj, da bo vztrajala v svetem življenju.   Slava Očetu...

6. Dragi svetnik, po tvoji priprošnji se je tolikim bolnim vrnilo zdravje, pomagaj moji duši, da ozdravi od greha in slabih nagnjenj. 
Slava Očetu ...
7. Milostni sv. Anton, ki si v času svojega življenja rešil toliko obsojencev, izprosi mi milost, da bom osvobojen vezi greha in da ne bom za vedno zavržen od Boga. Slava Očetu...

Molimo: Vsemogočni Bog, po tvoji dobroti se smemo zatekati k sv. Antonu Padovanskemu, ki ima svoje roke vedno odprte za svoje častilce. Daj nam milost, da bomo svoje telo in dušo ohranjali čisto in neomadeževano. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.  


Tretja skupna molitev  (3. teden)

1. Sv. Anton, branitelj ubogih in zatiranih, daj, da vzljubimo naše trpeče brate in sestre ter jim velikodušno pomagamo. 
Slava Očetu...

2. Sv. Anton, ki si z besedo in zglednim življenjem spreobračal grešnike in krivoverce, spreobrni naša srca, da se vrnemo k Bogu. 
Slava Očetu...

3. Sveti čudodelnik, ki si imel dar združevati odtrgane ude telesa, ne dopusti, da bi se kdaj ločili od Božje ljubezni in edinosti Cerkve. 
Slava Očetu...

4. Pomočnik revežev, ki pomagaš najti izgubljene stvari, izprosi nam, da ne bi nikoli izgubili prijateljstva z Bogom, ampak ga zvesto ohranili vse življenje. 
Slava Očetu...

5. Sv. Anton, ki si bil neutrudni apostol Božje besede, daj, da bi vedno  pričevali z besedo in zgledom za našo vero. 
Slava Očetu...

6. Preljubi sv. Anton, ki imaš v Padovi svoj blagoslovljeni grob, poglej na naše potrebe, govori z Bogom v tvoji čudoviti govorici, da nas potolaži in usliši. 
Slava Očetu...

7. Gospod, ki si dal Cerkvi po svetem Antonu učitelja evangeljskega nauka, podari ljudem enotnost duha v veri ter src v ljubezni. 
Slava Očetu...

Molimo: Vsemogočni, večni Bog, ki si dal po sv. Antonu Padovanskem svojemu ljudstvu odličnega glasnika evangelija in zavetnika revežev in trpečih, daj nam, da bomo po njegovi priprošnji sledili njegovim naukom krščanskega življenja in da bomo v težavah spoznali moč tvojega usmiljenja. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.


Četrta skupna molitev  (4. teden)


1. Sv. Anton, ki si bil že od rojstva pod Marijinim varstvom, izprosi nam živo pobožnost do svete Device Marije.
Slava Očetu...

2. Sv. Anton, ki si poslušal Božji klic in si brez odlašanja zapustil bogastvo in časti, daj, da utrdimo svoj krščanski poklic in ostanemo zvesti Bogu. Slava Očetu...
3. Sv. Anton, ki si v želji po mučeništvu zapustil vse stvari, izprosi nam milost, da odvrnemo svoje srce od zemeljskih dobrin in iščemo v vsem Božjo voljo. 
Slava Očetu...

4. Sv. Anton, ki si bil glasnik evangelija in neutrudni oznanjevalec Božje besede, daj, da jo bomo vztrajno poslušali in po njej živeli. 
Slava Očetu...

5. Sv. Anton, ki si sprejel v roke Dete Jezusa, izprosi nam milost, da ga bomo v evharistiji prejemali s čisto dušo in z željo, da spremeni naše življenje. 
Slava Očetu...

6.  Sv. Anton, ti si kot Jezus žrtvoval svoje življenje, da bi rešil ljudi. Izprosi nam milost, da se ob koncu življenja srečamo z Jezusom in Marijo, kjer bomo s teboj Boga hvalili vso večnost. 
Slava Očetu...

Molimo: Gospod, naš Bog, daj, da po besedi in zgledu sv. Antona s čistim srcem prisluhnemo tvojim navdihom ter s premagovanjem svojih čutov zahrepenimo po tebi, svojem edinem in pravem Bogu. Ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen. 
 
SLAVOSPEV NA ČAST SV. ANTONU

Videti želiš li čudo?
Smrt, bolezen z zmoto vred,
satan, gobe in vse hudo
gre, da zgine vsaka sled.

Vse nevarnosti zbežijo,
izginja tudi revščina:
uslišani naj govorijo, 
pričaj, mesto Padova.

Slava Bogu naj doni,
Očetu, Stvarniku stvari,
Sinu, ki nas rešil je,
in Posvečevalcu Duhu Svetemu.

Z morja strašno moč prežene,
z rok verige razdrobi,
ud zgubljen, reči zgubljene
mladi, stari spet dobi. 

Prosi za nas, sv. Anton Padovanski.
Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Molimo: Naj spomin v čast tvojemu spoznavalcu in učitelju sv. Antonu, o Bog, razveseljuje tvojo Cerkev, da bo vedno utrjena z duhovno pomočjo in vredna uživati večno veselje. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 2/2021

Glasilo province: št. 2/21

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

katoliskacerkev #NaDanašnjiDan #27julija bo minilo natanko 170 let, odkar je bil 1851. javno objavljen razglas o ustanovitvi Društv… https://t.co/NymswM8CZK
katoliskacerkev Danes #27julij ob 17. uri bo potekalo spletno #predavanje Ane Ramovš, voditeljice Koordinacije kategorialne pastora… https://t.co/UNy3dDIQza
katoliskacerkev 26. julija v Katoliški cerkvi praznujemo god sv. Joahima in sv. Ane, staršev Device Marije ➡️… https://t.co/gIBuqfsuMh
katoliskacerkev #Danes praznujemo Svetovni dan starih staršev in ostarelih pod geslom »Jaz sem s teboj vse dni«. Papež Frančišek ne… https://t.co/u6VGZfVbJc

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next
Angela Folinjska - 4. januar

Angela Folinjska - 4. januar

Neža Praška - 2. marec

Neža Praška - 2. marec

Rozalija iz Viterba – 6. marec

Rozalija iz Viterba – 6. marec

Elija Asiški – 23. april

Elija Asiški – 23. april

Brat Egidij - 23. april

Brat Egidij - 23. april

Fidelis Sigmarinški – 24. april

Fidelis Sigmarinški – 24. april

Marjeta Kortonska – 16. maj

Marjeta Kortonska – 16. maj

Paskal Bajlonski -  17. maj

Paskal Bajlonski - 17. maj

Bernardin Sienski - 20. maj

Bernardin Sienski - 20. maj

Krispin – 21. maj

Krispin – 21. maj

ANTON PADOVANSKI - 13. junij

ANTON PADOVANSKI - 13. junij

BONAVENTURA - 15. julij

BONAVENTURA - 15. julij

Lovrenc Brindiški – 21. julij

Lovrenc Brindiški – 21. julij

KLARA ASIŠKA - 11. avgust

KLARA ASIŠKA - 11. avgust

MAKSIMILIJAN KOLBE - 14. avgust

MAKSIMILIJAN KOLBE - 14. avgust

Ludvik Toulouški, škof – 19. avgust

Ludvik Toulouški, škof – 19. avgust

JOŽEF KUPERTINSKI - 18. september

JOŽEF KUPERTINSKI - 18. september

FRANČIŠEK ASIŠKI - 4. oktober

FRANČIŠEK ASIŠKI - 4. oktober

Marija Frančiška od peterih Jezusovih ran – 6. oktober

Marija Frančiška od peterih Jezusovih ra…

JANEZ KAPISTRAN - 23. oktober

JANEZ KAPISTRAN - 23. oktober

p. PLACIDO CORTESE - 15. november

p. PLACIDO CORTESE - 15. november

ELIZABETA OGRSKA - 17. november

ELIZABETA OGRSKA - 17. november

Leonard Portomavriški – 26. november

Leonard Portomavriški – 26. november

JAKOB IZ MARKE - 28. november

JAKOB IZ MARKE - 28. november

Brat Juniper

Brat Juniper