Ponudba

EVANGELIJ PO P. MIHU DREVENŠKU

V srcih mnogih Slovencev je še vedno živ spomin na slovenskega misijonarja v Zambiji, p. Miha Drevenška, ki je s svojimi talenti osvajal Zambijce za Kristusa.

Pred kratkim smo izdali o njem knjigo z naslovom: Črnec v beli koži, zdaj pa smo iz njegovih spominov in ohranjenih posnetkov naredili film z naslovom: Evangelij po p. Mihu. Naročila sprejema: Minoritski samostan Matere Božje, Ptujska Gora 40, 2323 Ptujska Gora ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

 

 

 

 Izšel je novi CD p. Janeza Ferleža z naslovom:
PATER JANEZ FERLEŽ IN GLASNIKI

Na CDju so zbrane pesmi, ki so jih prepevali Glasniki iz Sostra (Klementina Savnik, Marija Preložnik in p. Janez Ferlež). Eno pesem so zapeli pevka Mili in moška vokalna skupina Glasniki z Vidma pri Ptuju. Eno pa p. Janez in mladinski pevski zbor sv. Vida (zmagovalna pesem Marija festa 2012 – Mir srca).

CD lahko naročite:
P. JANEZ FERLEŽ,
VIDEM PRI PTUJU 50
2284 VIDEM PRI PTUJU
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
tel: 031/521-883

Če naročite pri p. Janezu je cena 9.00€. Ob naročilu večje količine (vsaj 5) je cena 7.00€

 

 

 


p. Janez Šamperl

P. MIHA DREVENŠEK
MISIJONAR V ZAMBIJI

S pričujočo knjigo želimo bratje minoriti na poseben način obeležili drugo obletnico misijonarjeve smrti.
Avtor knjige na izviren in zanimiv način prikaže misijonarjevo življenje in delo »od zibeli do groba«. Knjiga je sestavljena iz 37 kratkih poglavij, ki odkrivajo duhovna in miselna ozadja Mihovih
misijonskih poti.

Naročila sprejema: Minoritski samostan Matere Božje, Ptujska Gora 40, 2323 Ptujska Gora ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 
 
 
 
 
 

 

P. Janez Šamperl

DUH ASSISIJA - PRELEPO ZNAMENJE BODOČNOSTI

Knjižica je izšla ob 25. obletnici Duha Assisija in jo lahko naročite na naslovu:

Minoritski samostan Matere Božje na Ptujski Gori, Ptujska Gora 40, 2323 Ptujska Gora ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gerhard Wenzel

SKRIVNOST DVEH KRON

Letos mineva 70 let od mučeniške smrti p. Maksimilijana Kolbeja, ki je umrl na praznik Marijinega vnebovzetja (15. avgusta 1941) v koncentracijskem taborišču Auschwitz. Slovenska minoritska provinca je ob tej priložnosti izdala knjigo nemškega minorita p. Gerharda Wenzla, ki jo je prevedel mag. p. Tomaž Majcen. Bratje minoriti želimo tako počastiti redovnika minoritskega reda, ki je na zgleden način uresničeval ideal sv. Frančiška Asiškega, katerega krona je bila mučeniška smrt iz ljubezni do bližnjega. Knjiga je primerna za otroke in mlade tako glede vsebine kot ilustracij, ki jih je naredila Klarisa Sipoš.

Knjige lahko naročite na naslovu:
Slovenska minoritska provinca
Minoritski trg 1, 2250 Ptuj ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 Yves Ivonides

VEČNI ZALJUBLJENEC

Življenjepis sv. Frančiška Asiškega "Večni zaljubljenec" je bil napisan leta 1976 ter iz rokopisa preveden v slovenščino.
Če je bila prva izdaja posvečena 750-letnici smrti sv. Frančiška, smo novi pregledani prevod posvetili ponovni postavitvi starodavne minoritske cerkve sv. Petra in Pavla na Ptuju, ki so jo leta 1945 uničile bombe II. svetovne vojne. Hrvaški minorit ter pisec številnih življenjepisov svetnikov Yves Ivonides se je poglobil tako v človeško kot svetniško podobo Frančiška Asiškega. Na svojstven način je prikazal silno rast Frančiškove duhovnosti v prvem, drugem in tretjem redu.

 

 

 

 

 

 

 

 


Gustavo Pariscani

SVETI JOŽEF KUPERTINSKI

Ob 400. obletnici rojstva svetega Jožefa Kupertinskega je p. Danilo Holc prevedel knjigo italijanskega avtorja Gustava Pariscanija o znamenitem minoritskem svetniku.

V spremni besedi je prevajalec zapisal:
S prevodom knjižice Gustava Pariscanija "Sveti Jožef Kupertinski - svetnik, ki se mu priporočajo študenti" smo se slovenski minoriti hoteli spomniti in obenem pokloniti našemu svetemu in obenem "zanimivemu" sobratu. Zakaj zanimivemu?
Zraven tega, da ga svet pozna po njegovih lebdenjih, me je pri njem najbolj nagovorilo njegovo na prvi pogled tako protislovno življenje. Gospod mu ni naklonil posebno velikih darov za študij, a mu je kljub temu v srcu prižgal neugasljivo željo po duhovniškem poklicu, za katerega je potrebna določena mera nadarjenosti. On, ki ni bil nikoli dober študent, je postal priprošnjik tolikim študentom. In ko je po Gospodovi milosti končno dosegel čast duhovništva, mu prav ta ista Gospodova volja ni naklonila veselja, da bi lahko kot duhovnik z besedo in zgledom oznanjal Kristusa...
Božja ljubezen zmore dati človeku moč, da se odlepi od zemeljskega. Jubilej je priložnost, da tudi mi postanemo prvaki, da tudi mi poletimo v svet ljubezni!

 

 

 

 

 


Sv. Maksimilijan Kolbe

Svetega Maksimiljana Kolbeja je papež Janez Pavel II. imenoval »zavetnik našega težkega stoletja«, ko je 7. junija 1979 obiskal koncentracijsko taborišče Oswiecim. Ta svetnik je v tem kraju trpljenja, smrti in nesmisla pričal za smisel in večno življenje, ko je prostovoljno šel v smrt namesto družinskega očeta. Misli »zavetnika našega stoletja«, zbrane v pričujoči knjigi, nam bodo odkrile bogastvo njegovega duhovnega življenja. Življenjepis izpod peresa Silvestra Čuka in izbor fotografij nam bosta približala življenje in delo svetega Maksimiljana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Naročilo
 1. Za naročilo izpolnite spodnja polja.. Vpišite svoje kontaktne podatke, da vas bomo lahko kontaktirali.
 2. Priimek in ime ali naziv(*)
  Please type your full name.
 3. E-naslov(*)
  Napačen vpis e-naslova.
 4. Ulica in hišna številka(*)
  Invalid Input
 5. Pošta in poštna številka(*)
  Invalid Input
 6. Telefon:(*)
  Invalid Input
 7. Naročam:(*)
  Invalid Input
 8. Sporočilo:
  Invalid Input
 9. Vpišite spodnje znake:(*)
  Vpišite spodnje znake:
    Zamenjaj kodoInvalid Input
 10.   

Napovednik

Ni dogodkov

Adventni nagovori

adventni nagovor1

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 4/2020

Glasilo province: št. 4/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2