Ljudski misijoni

ljudski misijoni

Naročilo sv. Frančiška manjšim bratom, ki je zapisano v potrjenem Vodilu se glasi: Opominjam in spodbujam brate, naj bo njihovo govorjenje v pridigah dobro poudarjeno in dostojno, v korist in spodbudo ljudstva, kateremu naj oznanjajo grehe in kreposti, kazen in slavo, s kratkimi govori, ker je tudi Gospod na kratko govoril na zemlji.

Več ali manj zvesti temu naročilu smo se manjši bratje minoriti pred štiridesetimi leti vključili v apostolat na področju ljudskih misijonov na Slovenskem. Tu in tam smo misijonarili tudi v zamejstvu, v okolici Trsta in v samem mestu že dvakrat, prav tako na dvojezičnem podrocju južne Koroške.

Na domačih tleh minoritski misijonarji z govori, okroglimi mizami, kamor vabimo različne strokovnjake ali preproste pričevalce, mlajši s kitaro in pesmijo, želimo utrjevati vero in gradimo predvsem na našem slovenskem izročilu.

Velik poudarek v misijonskem času je predvsem na osebnem spreobrnjenju, ki ga naj vernik doživi v dobro opravljeni spovedi.

 

Kot posebno sveta dediščina minoritskega reda je zapuščina sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je v našem času konkretno pokazal, kako je češčenje Matere Božje - Brezmadežne bistvenega pomena za novo evangelizacijo. Zato so minoritski misijonarji tudi marijansko usmerjeni, saj se v marijanski šoli krepi zdrav krščanski duh, tako v družinskem življenju kot tudi v javnosti.

Posebna skrb velja otrokom za katere so pripravljena srečanja z določenimi nalogami, ki navadno zaposlijo vso družino.

Mladim ponudimo predvsem pričevanje krščanskega veselja in svobode, ki jo človeku nudi zvestoba samemu sebi v luči evangeljskega sporočila.

Življenje je Božji dar. Vsak človek je od Boga ljubljen in ima svoj končni cilj v gledanju Boga. Ostarelim in bolnim, nemočnim in revnim v duhu Frančiškovega naročila želimo približati našega Gospoda, ki se v evangeliju razodeva kot utelešena ljubezen.

Napovednik

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 4/2021

Glasilo province: št. 4/21

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2