Aktualno

Romanja

Romanje na Poljsko - od 27. 4. do 1. 5. 2018

  1. dan, 27. 4. (petek): Sv. Duh pri Škofji Loki – Ljubljana – Maribor - Krakov

Zjutraj ob 4. uri odhod izpred župnišča pri Sv. Duhu pri Škofji Loki. Prek Ljubljane (5.00) do Maribora (7.00), kjer poberemo še ostale romarje, nadaljujemo pot prek Avstrije in Slovaške na Poljsko do Krakova. Tam bomo obiskali svetišče sv. Janeza Pavla II. Sledi sv. maša (18.00) in ogled svetišča. Nato se nastanimo v hotelu, kjer bosta večerja in nočitev.

  1. dan, 28. 4. (sobota): Krakov – Niepokalanov

Maša v svetišču sv. Faustine Kowalske, zajtrk in nato odhod do centra Krakova, zgodovinsko najpomembnejšega in najlepšega poljskega mesta. Peš si bomo ogledali minoritsko cerkev, škofijski sedež, kjer je kot krakovski nadškof imel rezidenco Janez Pavel II., dominikansko cerkev, glavni trg z Marijino cerkvijo in tržnico ter grad Vavel s stolnico sv. Stanislava. Kosilo iz popotne torbe ali v lastni režiji. Nato zapustimo Krakov in nadaljujemo vožnjo do Niepokalanova (mesta Brezmadežne) blizu Varšave, ki ga je kot največji samostan ustanovil minorit sv. Maksimilijan Kolbe. Nastanitev v romarskem domu, večerja in počitek.

  1. dan, 29. 4. (nedelja): Niepokalanov

Po zajtrku sledi ogled muzeja sv. Maksimili-jana Kolbeja, prve kapelice, ki jo je svetnik postavil, in duhovno razmišljanje. Po kosilu v romarskem domu si bomo ogledali še radijsko in gasilsko postajo, če bo čas, pa obiskali še pokopališče. Prav tako bo popoldne priložnost za osebno molitev in nakup spominčkov. Po sv. maši zvečer sledi večerja. Pred počitkom bo v originalni kapelici priložnost za skupno adoracijo.

  1. dan, 30. 4. (ponedeljek): Niepokalanov – Čenstohova – Harmeže

Po zajtrku se bomo poslovili od Niepokalanova ter se podali na pot proti Čestohovi, kjer bomo na Jasni Gori obiskali osrednje romarsko svetišče Poljske. Tu je znana ikona črne Marije. Po sv. maši bo sledilo skupno kosilo v romarskem domu sv. Janeza Pavla II., nato pa bo še dovolj časa za osebno molitev, nakup spominkov ter osebni obisk znamenitosti ob svetišču. Nato bomo nadaljevali pot do kraja Harmeže blizu Oswiecima (Auscwitza). Sledi nastanitev v romarskem domu – minoritskem centru spomina na sv. Maksimilijana Kolbeja – in večerja. Kdor bo želel, si bo lahko v kletnih prostorih cerkve ogledal vodeno razstavo Mariana Kolodzieja, enega redkih preživelih jetnikov s številko 432, ki je bil med prvimi deportiran v Auschwitz.

  1. dan, 1. 5. (torek): Harmeže – Oswiecim (Auschwitz) – Slovenija

Po zajtrku bomo obiskali Brzezinko (Birkenau) – podružnico KL Auschwitz. Med barakami se bomo sprehodili do krematorijev in osrednjega spomenika. Tam bo duhovno razmišljanje ter možnost osebne molitve in sprehoda po koncen-tracijskem taborišču (kraj smrti sv. Edith Stein). Sledi kosilo v romarskem domu. Popoldne bo vodeni ogled centralnega muzeja Auschwitz I (celica smrti sv. Maksimilijana Kolbeja) in sv. maša v Harmežah. Po večerji bo odhod in nočna vožnja proti domu. V Slovenijo prispemo v sredo, 2. 5., v jutranjih urah.

 

CENA: 270 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz, nočitve, hrano skoraj v celoti (zanjo bo potrebno poskrbeti le prvi dan do večerje ter drugi dan za kosilo), dve vstopnini (Krakov – stolnica in muzej v Auschwitzu) ter stroške organizacije.

PRIJAVA: Prijavite se lahko po telefonu: 031/380 134 (g. Franci Alič) ali 031/443 200 (p. Danilo Holc) in prek elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Ob prijavi je potrebno podati svoje podatke: ime, priimek, datum rojstva, naslov stalnega bivališča ter telefonski kontakt.

Akontacijo 100 EUR, ki pomeni tudi potrditev rezervacije, bo potrebno plačati do 28. februarja 2018, ostanek plačila (170 EUR) pa še do 5. aprila 2018.

 

 

Romanje v Assisi

bazilika assisi

Od 15. do 20. julija 2018

Družine in drugi prijatelji sv. Frančiška, poromali bomo v kraje, ki jih je svetnik zaznamoval s svojo navzočnostjo. Po njegovih stopinjah bomo odkrivali duha, ki po 800 letih še vedno živi. V šotorih pod asiškim nebom, v preprostosti in bratskem sožitju ter v stiku z Božjim stvarstvom bomo poskušali začutiti čudovitost pristnočloveškega … Skratka, idealna kraj in čas, da prisluhnemo sebi ter odpremo srce Božjemu »dotiku« po sv. Frančišku in sv. Klari. Program bo za odrasle in otroke.

Voditelja: p. Danilo Holc, tel.: 031 443 200; e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., p. Damjan Tikvič, tel.: 031 834 720; e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Predvidena cena:    - odrasli 160 €

- otroci do 9 do 15 let 120 €

- otroci do 3 do 9 let 90 €

- otroci do 3 leta – brezplačno

Prijave sprejema p. Danilo Holc.

 

ROMANJE MLADIH V ASSISI

Od 20. do 26. julija 2018

Obiskali bomo kraje, ki jih je sv. Frančišek zaznamoval s svojo navzočnostjo. Po njegovih stopinjah bomo odkrivali duha, ki po 800 letih še vedno živi. V šotorih pod asiškim nebom, v preprostosti in bratskem sožitju ter v stiku z Božjim stvarstvom bomo poskušali začutiti čudovitost pristnočloveškega ... Prav tako bomo ob razmišljanjih, branju Božje besede, molitvi, skupnem bogoslužju, pogovorih, smehu in petju ob kitari pod asiškimi zvezdicami izkušali resnično veselje. Skratka, idealna kraj in čas, da v tednu dni prisluhnemo sebi ter odpremo srce Božjemu »dotiku« po sv. Frančišku in sv. Klari.

Voditelji:

p. Danilo Holc, tel.: 031 443 200; e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

p. Damjan Tikvič, tel.: 031 834 720; e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

p. Janez Ferlež, tel.: 031 521 883; e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

p. Andrej Sotler, tel.: 031 ; e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Cena romanja: 150 €

Prijave sprejema p. Danilo Holc.

 

Napovednik

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 4/2021

Glasilo province: št. 4/21

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2