Arhiv novic

Srečanje gvardijanov, predstojnika filialne hiše in ekonomov s provincialnim vodstvom

Od 21. do 22. januarja 2020 se je v samostanu bl. Antona M. Slomška v Olimju odvijalo letno srečanje gvardijanov, predstojnika filialne hiše in ekonomov s provincialnim vodstvom. Namen srečanja je pregled in vrednotenje redovnega življenja ter poslanstva v preteklem letu, izostal pa ni niti pogled v prihodnost. Glede na štiriletni provincialni načrt je drugo leto namenjeno razmišljanju o našem bratskem pričevanju.

 

Takoj po uvodnem pozdravu je provincialni minister p. Igor Salmič v duhovnem uvodu izpostavil, da je bratstvo najlepši način pričevanja, ki ga lahko ponudimo svetu. Molitev je temelj, ki preoblikuje srce, da lahko na brata začnem gledati z božjimi očmi. Iz tega izvira odpuščanje in usmiljenje. Tudi Jezus nam sporoča, da bodo ljudje spoznali, da smo njegovi učenci le po tem, če bomo imeli ljubezen med seboj. Danes, ko tudi zaradi komunikacijskih sredstev na naša vrata trka individualizem, je pričevanje bratskega življenja močnejša kateheza kakor tisoče besed. Za življenje v bratstvu in za rast v duhovnem življenju je potrebno umirati samemu sebi, saj je zlo lastne volje največja ovira pri tem. Eno od znamenj duhovnega človeka je tudi zdrav humor. Ta je protistrup hudemu duhu!

Sledila so poročila posameznih samostanov, ki so se dotaknila našega pričevanja bratstva. Naslednji dan smo prisluhnili še ekonomskim poročilom v luči papeževih besed, da denar, brez katerega danes ne moremo živeti, ne sme postati cilj in s tem malik ali naš gospodar. Rešitev je, da ga znamo deliti med seboj in s potrebnimi. A tudi to je premalo, če najprej ne podarimo drugemu samega sebe.

Ob tem srečanju smo bratje drugi dan pri kosilu priložnostno nazdravili tudi bratom, ki v mesecu januarju praznujejo svoj god ali rojstni dan. Bogatejši še za eno izkušnjo bratskega druženja, čeprav delovnega, smo se veseli vrnili v svoje samostanske skupnosti.

p. Danilo Holc, prov. tajnik

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 2/2020

Glasilo province: št. 2/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2