Leto 2011

Božično pismo provincialnega ministra

Dragi bratje in sestre v sv. Frančišku!

Marijin advent se je začel v globoki ponižnosti. Sprejela je Božji načrt, ki ga s človeškim razumemo gledano ni razumela in jo je prestrašil. Kot nezakonska mati je bila v očeh zaročenca in vseh drugih vredna obsodbe, celo smrtne. A v zavedanju lastne majhnosti je rastlo njeno zaupanje v Gospoda. Dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi, je bil njeni končni odgovor.

Preberi več

Blagoslov samostana in kipa Brezmadežne

Na predvečer praznika Brezmadežne smo v Ljubljani pri sv. Petru obhajali lepo slovesnost. Ljubljanski nadškof dr. Anton Stres je vodil somaševanje ob lepem številu duhovnikov (bratov naše province kakor škofijskih duhovnikov iz dekanije Ljubljana – center) na čast Brezmadežni. Po maši je sledil blagoslov kipa Brezmadežne  na samostanskem dvorišču in novega minoritskega samostana sv. Maksimilijana Kolbeja. Nato pa je sledilo v dvorani ob prigrizku prijetno srečanje.

Preberi več

Sklep Monaldovega leta

V nekdanji minoritski cerkvi sv. Frančiška (samostan je ukinil Napoleon leta 1806) je koprski škof msgr. Metod Pirih daroval sv. mašo ob sklepu Monaldovega leta.

Preberi več

Razstava inkunabul v piranskem samostanu

Na sam praznik sv. Frančiška smo odprli razstavo inkunabul v piranskem samostanu. Udeležba na otvoritvi je bila lepa; za primorske razmere kar nadpovprečna. Bratom iz province, ki so se udeležili otvoritve, se za njihovo prisotnost in pričevanje zahvaljujem.

Preberi več

Srečanje hrvaških in slovenskih minoritskih bogoslovcev

Slovenski in hrvaški minoritski bogoslovci imamo priložnost za vsakoletno druženje, ki se enkrat zgodi na Hrvaškem, drugič v Sloveniji. Tokratno skupno druženje je bilo nekaj posebnega. Že na jesenskem srečanju 2010 se je porajala želja, da bi skupaj obiskali Sarajevo kar se je letos tudi zgodilo.

Preberi več

V pričakovanju molitve za mir v Assisiju: Romarji resnice in miru

VATIKAN (nedelja, 18. september 2011, RV) – Želja Benedikta XVI., da bi ob 25. obletnici molitvenega srečanja v Assisiju podoživeli dogodek iz leta 1986, ne pomeni le razloga za praznovanje in še manj namena, da bi se poiskalo globalno religijo, ki bi naj bila sad pogajanj med različnimi verami ali sad nevarnega sinkretizma. Razlogi so mnogo globlji.

Preberi več

Obisk generalnega ministra in asistentov Reda

Generalni minister p. Marco Tasca se je z generalnimi asistenti Reda na poti iz Dunaja na Cres v nedeljo, 25. septembra 2011, za kratek čas zaustavil na Ptuju v našem minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla. Bratje iz naše province smo se v lepem številu ob tej priložnosti zbrali in se srečali z našim vodstvom Reda.

Preberi več

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2020

Glasilo province: št. 1/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2