Arhiv novic

Srečanje ponovincev CEF-a

V tednu po veliki noči, od 23. do 27. aprila 2019, smo se v Zagrebu udeležili tradicionalnega srečanja minoritskih bogoslovcev oz. ponovincev in vzgojiteljev CEF-a (Federacija Srednje Evrope), poznan kot Juniorentreffen. Poleg tega srečanja je bilo tokrat istočasno tudi srečanje vseh provincialov, kustosov in delegatov naše Federacije ob navzočnosti generalnega asistenta. Vseh skupaj nas je bilo vseh 25 bratov.

Ko so le-ti imeli delovne sestanke, na katerih so se pogovarjali o tekočih vprašanjih, stanju našega Reda v Srednji Evropi in pripravah na redni generalni kapitelj, smo ponovinci in vzgojitelji imeli predavanja, delo po skupinah, srečanja in druženja.

 

Imeli smo tudi priliko za strokovno spoznavanje samega centra Zagreba in njegove znamenitosti, med katerim smo obiskali tudi muzej bl. Alojzija Stepinca in njegov grob v sami zagrebški katedrali, pri katerem smo skupaj zapeli Regina coeli.

Pogledali smo si tudi sloviti musical naših hrvaških bratov z naslovom Svetac svega svijeta in ostali navdušeni nad kvaliteto izvedbe samih prostovoljcev, ki so nam na izreden način predstavili življenje sv. Antona Padovanskega.

Zadnji dan smo odšli na skupni izlet. Ena skupina na dvorec Trakošćan, druga v Muzej krapinskih neandertalcev. Po ogledu teh znamenitosti smo se vsi odšli priporočit Materi Božji v hrvaško nacionalno Marijino svetišče v Mariji Bistrici, kjer smo skupaj zmolili rožni venec.

Ob koncu smo se posebno zahvalili tistim sobratom, ki jim v Federaciji poteče kakšna služba, kakor tudi provinci gostiteljici za njeno gostoljubnost in velikodušnost, z upanjem, da se prihodnje leto zopet vidimo, tokrat v naši preljubi Sloveniji, saj bo Slovenska minoritska provinca sv. Jožefa naslednja gostila tim. Juniorentreffen.

Br. Andraž Čebular

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 2/2020

Glasilo province: št. 2/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2