Romanje v Assisi

bazilika assisi

Od 20. do 26. julija 2018 bomo z družinami poromali v Assisi.  To prijetno druženje in navezovanje medsebojnih stikov, gradnje bratstva in poglabljanje verskega življenja je namenjeno družinam ali posameznim družinskim članom. Obiščemo kraje, kjer je sv. Frančišek pustil del samega sebe, zato nagovarjajo še danes. Poromaj z nami in dovoli, da se Frančišek »do­takne« tudi tvojega srca.

Obiskali bomo in se zadrževali (nekoliko zaustavili) v krajih, ki jih je sv. Frančišek zaznamoval s svojo navzočnostjo. Po njegovih stopinjah bomo odkrivali duha, ki po 800 letih še vedno živi. V šotorih pod asiškim nebom, v preprostosti in bratskem sožitju ter v stiku z Božjim stvarstvom bomo poskušali začutiti čudovitost pristno človeškega ... Prav tako bomo ob razmišljanjih, branju Božje besede, molitvi, skupnem bogoslužju, pogovorih, smehu in petju ob kitari pod asiškim zvezdicami izkušali resnično veselje. Skratka, idealna kraj in čas, da v tem tednu dni prisluhnemo sebi ter odpremo srce Božjemu »dotiku« po sv. Frančišku in sv. Klari.


Voditelja: p. Danilo Holc, tel.: 031 443 200, e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in p. Damjan Tikvič, tel.: 031 834 720, e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PRIJAVE in INFORMACIJE: p. Danilo Holc

Okvirna starost romarjev je med 18. in 30. letom. Mlajši morajo imeti spremstvo polnoletne osebe.

 

Napovednik

25 Dec 2017
Gospodovo rojstvo


31 Dec 2017
Sveta družina


Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2017-2018

Sporočila minoritske
province:

 logo sporocila


Obvestila (2018):


Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2