mojbog

Zbirka osmih adoracij za razmišljanje ob zapisih in molitvah dveh velikih molivcev in mistikov: sv. Klare in sv. Frančiška Asiškega

Razsvetli temine mojega srca

 

IZPOSTAVITEV: Pridi molit, o kristjan (SG 481)
 
 
tišina
 
Frančiškova molitev pred Križanim (FmK)
O vzvišeni in veličastni Bog,
razsvetli temine mojega srca.
Daj mi pravo vero, trdno upanje
in popolno ljubezen, 
razumnost in spoznanje, o Gospod,
da se bom držal tvoje svete in resnične zapovedi. Amen.
 
tišina
 
pesem: BODI TU
 
Iz Frančiškove oporoke (FOp 1-3)
Gospod je torej dal meni, bratu Frančišku, da sem začel delati pokoro. Ko sem namreč bil še v grehih, se mi je zdelo zelo zoprno videti gobavce. Gospod pa me je sam pripeljal med nje in bil sem usmiljen z njimi. In ko sem se oddaljil od njih, se mi je to, kar se mi je zdelo zoprno, spremenilo v sladkost za dušo in telo. Nato sem še malo počakal in zapustil svet.
 
tišina
 
pesem: BODI TU
 
Iz Frančiškove oporoke (FOp 4-5)
Gospod mi je dal tako vero v cerkvah, da sem takole preprosto molil in govoril: "Molimo te, Gospod Jezus Kristus, tukaj in v vseh tvojih cerkvah, ki so po vsem svetu; in blagoslavljamo te, ker si s svojim svetim križem svet odrešil."
 
tišina
 
pesem: BODI TU
 
Iz Frančiškove oporoke (FOp 6-10)
Nato mi je Gospod dal in mi daje tolikšno vero v duhovnike, ki žive po uredbi svete rimske Cerkve, in to zaradi njihovega posvečenja, da se hočem zateči k njim, če bi me preganjali. In če bi imel tolikšno modrost, kakor jo je imel Salomon, pa bi našel revne duhovnike tega sveta, nočem proti njihovi volji pridigati po župnijah, kjer bivajo. Njim in vsem drugim hočem vedno izkazovati spoštovanje, ljubezen in čast kakor svojim gospodarjem. In nočem v njih videti greha, ker prepoznam božjega Sina v njih in oni so moji gospodarji. To delam zato, ker na tem svetu od najvišjega božjega Sina ne vidim telesno ničesar razen njegovega najsvetejšega telesa in njegove najsvetejše krvi; to namreč oni prejemajo in samo oni delijo drugim.
 
tišina
 
pesem: BODI TU
 
Iz Frančiškove oporoke (FOp 11-13)
In hočem te svete skrivnosti nad vse častiti, spoštovati in shranjati na dragocenih krajih. Napisana sveta imena in njegove besede, ki bi jih našel kjerkoli na neprimernih krajih, hočem zbirati in prosim, naj se zbirajo ter ohranjajo na častnem kraju. Vse teologe in tiste, ki oznanjajo najsvetejšo božjo besedo moramo spoštovati in častiti, ker nam delijo duha in življenje.
 
tišina
 
pesem: BODI TU
 
Tiho češčenje
 • Štiriletni načrt province 2022-26

  Stiriletni nacrt province 2022 

   
 • Apostolat krajevne cerkve - Izmir 2022

  izmir2022

  Predstavitev življenja krajevne Cerkve, kjer živi in deluje naš sobrat misijonar nadškof metropolit msgr. dr. Martin Kmetec.

  Majhne skupnosti, ki pa poskušajo biti žive in aktivno sodelovati pri življenju vesoljne Cerkve.

   

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2024

Glasilo province: št. 1/24

 logo sporocila

 

 

  

Molitev za duhovne poklice

molitevDP

 

Mednarodna spletna stran
omfconv link

 

Grob sv. Frančiška

grob sv franciska2

 

Grob sv. Antona

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2