Ponudba

 


Gerhard Wenzel

SKRIVNOST DVEH KRON

Letos mineva 70 let od mučeniške smrti p. Maksimilijana Kolbeja, ki je umrl na praznik Marijinega vnebovzetja (15. avgusta 1941) v koncentracijskem taborišču Auschwitz. Slovenska minoritska provinca je ob tej priložnosti izdala knjigo nemškega minorita p. Gerharda Wenzla, ki jo je prevedel mag. p. Tomaž Majcen. Bratje minoriti želimo tako počastiti redovnika minoritskega reda, ki je na zgleden način uresničeval ideal sv. Frančiška Asiškega, katerega krona je bila mučeniška smrt iz ljubezni do bližnjega. Knjiga je primerna za otroke in mlade tako glede vsebine kot ilustracij, ki jih je naredila Klarisa Sipoš.

Knjige lahko naročite na naslovu:
Slovenska minoritska provinca
Minoritski trg 1, 2250 Ptuj ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 Yves Ivonides

VEČNI ZALJUBLJENEC

Življenjepis sv. Frančiška Asiškega "Večni zaljubljenec" je bil napisan leta 1976 ter iz rokopisa preveden v slovenščino.
Če je bila prva izdaja posvečena 750-letnici smrti sv. Frančiška, smo novi pregledani prevod posvetili ponovni postavitvi starodavne minoritske cerkve sv. Petra in Pavla na Ptuju, ki so jo leta 1945 uničile bombe II. svetovne vojne. Hrvaški minorit ter pisec številnih življenjepisov svetnikov Yves Ivonides se je poglobil tako v človeško kot svetniško podobo Frančiška Asiškega. Na svojstven način je prikazal silno rast Frančiškove duhovnosti v prvem, drugem in tretjem redu.

 

 

 

 

 

 

 

 


Gustavo Pariscani

SVETI JOŽEF KUPERTINSKI

Ob 400. obletnici rojstva svetega Jožefa Kupertinskega je p. Danilo Holc prevedel knjigo italijanskega avtorja Gustava Pariscanija o znamenitem minoritskem svetniku.

V spremni besedi je prevajalec zapisal:
S prevodom knjižice Gustava Pariscanija "Sveti Jožef Kupertinski - svetnik, ki se mu priporočajo študenti" smo se slovenski minoriti hoteli spomniti in obenem pokloniti našemu svetemu in obenem "zanimivemu" sobratu. Zakaj zanimivemu?
Zraven tega, da ga svet pozna po njegovih lebdenjih, me je pri njem najbolj nagovorilo njegovo na prvi pogled tako protislovno življenje. Gospod mu ni naklonil posebno velikih darov za študij, a mu je kljub temu v srcu prižgal neugasljivo željo po duhovniškem poklicu, za katerega je potrebna določena mera nadarjenosti. On, ki ni bil nikoli dober študent, je postal priprošnjik tolikim študentom. In ko je po Gospodovi milosti končno dosegel čast duhovništva, mu prav ta ista Gospodova volja ni naklonila veselja, da bi lahko kot duhovnik z besedo in zgledom oznanjal Kristusa...
Božja ljubezen zmore dati človeku moč, da se odlepi od zemeljskega. Jubilej je priložnost, da tudi mi postanemo prvaki, da tudi mi poletimo v svet ljubezni!

 

 

 

 

 


Sv. Maksimilijan Kolbe

Svetega Maksimiljana Kolbeja je papež Janez Pavel II. imenoval »zavetnik našega težkega stoletja«, ko je 7. junija 1979 obiskal koncentracijsko taborišče Oswiecim. Ta svetnik je v tem kraju trpljenja, smrti in nesmisla pričal za smisel in večno življenje, ko je prostovoljno šel v smrt namesto družinskega očeta. Misli »zavetnika našega stoletja«, zbrane v pričujoči knjigi, nam bodo odkrile bogastvo njegovega duhovnega življenja. Življenjepis izpod peresa Silvestra Čuka in izbor fotografij nam bosta približala življenje in delo svetega Maksimiljana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Naročilo
 1. Za naročilo izpolnite spodnja polja.. Vpišite svoje kontaktne podatke, da vas bomo lahko kontaktirali.
 2. Priimek in ime ali naziv(*)
  Please type your full name.
 3. E-naslov(*)
  Napačen vpis e-naslova.
 4. Ulica in hišna številka(*)
  Invalid Input
 5. Pošta in poštna številka(*)
  Invalid Input
 6. Telefon:(*)
  Invalid Input
 7. Naročam:(*)
  Invalid Input
 8. Sporočilo:
  Invalid Input
 9. Vpišite spodnje znake:(*)
  Vpišite spodnje znake:
    Zamenjaj kodoInvalid Input
 10.   

 • Štiriletni načrt province 2022-26

  Stiriletni nacrt province 2022 

   
 • Apostolat krajevne cerkve - Izmir 2022

  izmir2022

  Predstavitev življenja krajevne Cerkve, kjer živi in deluje naš sobrat misijonar nadškof metropolit msgr. dr. Martin Kmetec.

  Majhne skupnosti, ki pa poskušajo biti žive in aktivno sodelovati pri življenju vesoljne Cerkve.

   

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2024

Glasilo province: št. 1/24

 logo sporocila

 

 

  

Molitev za duhovne poklice

molitevDP

 

Mednarodna spletna stran
omfconv link

 

Grob sv. Frančiška

grob sv franciska2

 

Grob sv. Antona

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2