Provincialni minister

Bratje Slovenske minoritske province sv. Jožefa smo od 6. do 10. februarja 2022 v minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju obhajali XVI. redni provincialni kapitelj, ki ga je vodil vrhovni predstojnik slovenskih korenin, p. Carlos Alberto Trovarelli, 120. generalni minister po sv. Frančišku. Navzoč je bil tudi p. Igor Salmič, ki je generalni asistent za Srednjo Evropo in član slovenske minoritske province.

Za novega provincialnega ministra je bil izvoljen p. Milan Kos.

Novi provincialni minister p. Milan Kos je mašniško posvečenje prejel leta 1990. Službo provincialnega ministra je opravljal že v letih od 2006 do 2018. Bil je tudi predsednik Konference predstojnikov minoritskih provinc Srednje Evrope. Prav tako je opravljal službo predsednika Konference redovnih ustanov Slovenije ter bil predsednik Frančiškovske konference. V zadnjem, vmesnem obdobju pa je bil gvardijan najstarejšega minoritskega samostana na Ptuju in tukaj opravljal službo župnika sodelavca.

 

 • Štiriletni načrt province 2022-26

  Stiriletni nacrt province 2022 

   
 • Apostolat krajevne cerkve - Izmir 2022

  izmir2022

  Predstavitev življenja krajevne Cerkve, kjer živi in deluje naš sobrat misijonar nadškof metropolit msgr. dr. Martin Kmetec.

  Majhne skupnosti, ki pa poskušajo biti žive in aktivno sodelovati pri življenju vesoljne Cerkve.

   

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2024

Glasilo province: št. 1/24

 logo sporocila

 

 

  

Molitev za duhovne poklice

molitevDP

 

Mednarodna spletna stran
omfconv link

 

Grob sv. Frančiška

grob sv franciska2

 

Grob sv. Antona

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2