Vojska Brezmadežne

mi kolbeEden največjih častilcev Brezmadežne je bil gotovo sv. Maksimilijan Kolbe. Preko nje in z njo je hotel ves svet pridobiti in posvetiti za Kristusa. Začelo se je že ob študiju v Rimu leta 1914. Svet je zajela vojna in brat Maksimilijan je spoznal, da je potrebno izdelati dober strateški načrt, kajti rešiti je treba vse prodane duše. Premišljeval je in molil. Marijanski duh kolegija, frančiškovska tradicija in temeljito bogoslovno znanje je oblikovalo in izpopolnilo po naravi silno in skrivno privlačnost njegove duše. Neprestano je ponavljal: "Brezmadežna je najkrajša pot do Kristusa. Je orožje, s katerim se osvaja za Kristusa, je sredstvo, da se dušam daje Kristus.". Sam pravi, da se je o Brezmadežni več naučil pri molitvi kakor z branjem, več kleče, kakor pa z listanjem po knjigah.

17. septembra 1917 je skupaj s sedmimi brati ustanovil zvezo - VOJSKO BREZMADEŽNE (M.I.). Kaj je bil povod? Čutil je krizo propadanja reda, zato je dejal: "Obnoviti se ali propasti!". 

Prav tako pa se je srečal s prostozidarstvom, svobodomiselnim gibanjem, ki se je bojevalo zoper krščanskega Boga in zoper  Cerkev. Vitezi Brezmadežne morajo zanj biti junaki, in če je potrebno, mučenci pokorščine. V tej točki je bil oče Maksimilijan neizprosen. Kdor ne uboga, ne zasluži, da bi bil v službi nje, katere največja odlika je v tem, da je vedno "dekla Gospodova". Zanjo je dejal, da je "najkrajša pot do Boga". Tesno je povezana z Bogom, je milosti polna, dela to, kar hoče Bog in je "njegovo orodje". Maksimiljan želi, da se vsi posvetimo njej in postanemo orodje v njenih rokah pri evangelizaciji sveta. Mnogi so mu očitali, da zamenjuje Kristusa za Marijo. Njim odgovarja: "Ljubezni do Marije vam nihče ne zapoveduje! Marija je Jezusova mati. Samo sužnji in služabniki si postavljajo vprašanja o tem, kaj je treba storiti. Kakšna bi bila ljubezen, ki bi storila samo to, kar mora? Ni nas treba biti strah, da bomo Brezmadežno preveč ljubili, ker je nikoli ne bomo ljubili tako močno kot Jezus. Vsa naša svetost je v posnemanju Jezusa. Kdor se približa Njej, se približa Bogu; po krajši, bolj gotovi in lažji poti. Mar ni tako? Pa vendar klic bolnika po bolniški sestri ne nadomesti potrebe po zdravniku. Nasprotno, sestra napravi prav to, česar bolnik sam ni več sposoben. Namesto njega stopi po zdravnika. Marija je utelešenje najpopolnejšega odgovora ljubezni na Božjo ljubezen. Marija je služabnica, dekla Boga. Ljubite jo!"

P. Danilo Holc pa je ob petdeseti obletnici smrti sv. Maksimiljana Kolbeja pripravil dramsko-liturgično uprizoritev svetnikovega življenja Pelikanov polet

Tudi v Sloveniji obstajajo vitezi Brezmadežne (Vojska Brezmadežne). Več lahko izveš na naslovu:
p. Milan Kos
Minoritski trg 1, 2250 Ptuj
tel.: 0590 73 000
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vsakodnevna izročitev Brezmadežni

molitev vojska brezmadezne

Ponedeljek:

… da bi družine, ki jih pestijo različne stiske in težave, v Bogu odkrivale moč in oporo.

Torek:

... da bi mladi zmogli odpreti srca Bogu in prepoznati svojo poklicanost ter ga prositi za pravilno življenjsko odločitev.

Sreda:

… da bi si zakonci vzeli več časa drug za drugega in otroke.

Četrtek:

… da duhovniki, redovniki, redovnice in misijonarji, ki se nahajajo v različnih preizkušnjah, ne bi pozabili Kristusovega povabila ljubezni.

Petek:

… da bi tisti, ki živijo v izvenzakonskih skupnostih, odkrili, da Bog preko zakramenta svetega zakona prinaša blagoslov.

Sobota:

… da bi si Bogu posvečeni prizadevali za sveto življenje.

Nedelja:

… da bi se družine rade zbirale pri nedeljskem bogoslužju.

 

Vojska Brezmadežne - pristopni podatki
 1. Za naročilo izpolnite spodnja polja.. Vpišite svoje kontaktne podatke, da vas bomo lahko kontaktirali.
 2. Ime in priimek(*)
  Please type your full name.
 3. Datum in kraj rojstva
  Invalid Input
 4. Ulica in hišna številka(*)
  Invalid Input
 5. Pošta in poštna številka(*)
  Invalid Input
 6. Župnija in škofija
  Invalid Input
 7. Telefon:(*)
  Invalid Input
 8. E-naslov(*)
  Napačen vpis e-naslova.
 9. List Vitez Brezmadežne želim prejemati po (izberite)
  Invalid Input
 10. Vpišite spodnje znake:(*)
  Vpišite spodnje znake:
    Zamenjaj kodoInvalid Input
 11.   

V potrditev članstva boste prejeli blagoslovljeno čudodelno svetinjico in molitev (slika spodaj). Svetinjica je
vidno znamenje ljubezni do Brezmadežne (»dar Brezmadežne«) in naša zaščita pred hudim; po besedah sv.
Maksimilijana »strelivo za osvajanje duš«.
Člani Vojske Brezmadežne čudodelno svetinjico nosijo s seboj (lahko v denarnici ali med drugimi karticami v svoji listnici), da jih vodi priprošnja Brezmadežne, ter obnavljajo vsakodnevno posvetitev oz. izročitev Brezmadežni. Enkrat letno imajo svoj shod in trikrat letno prejmejo po pošti list Vitez Brezmadežne.

 • Štiriletni načrt province 2022-26

  Stiriletni nacrt province 2022 

   
 • Apostolat krajevne cerkve - Izmir 2022

  izmir2022

  Predstavitev življenja krajevne Cerkve, kjer živi in deluje naš sobrat misijonar nadškof metropolit msgr. dr. Martin Kmetec.

  Majhne skupnosti, ki pa poskušajo biti žive in aktivno sodelovati pri življenju vesoljne Cerkve.

   

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2024

Glasilo province: št. 1/24

 logo sporocila

 

 

  

Molitev za duhovne poklice

molitevDP

 

Mednarodna spletna stran
omfconv link

 

Grob sv. Frančiška

grob sv franciska2

 

Grob sv. Antona

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2