mojbog

Zbirka osmih adoracij za razmišljanje ob zapisih in molitvah dveh velikih molivcev in mistikov: sv. Klare in sv. Frančiška Asiškega

Upri pogled v ogledalo večnosti

 

IZPOSTAVITEV: Ponižno tukaj pokleknimo (SG 443)
 
tišina
 
Iz Klarinega pisma Neži Praški (3KlPNP 12-14)
Upri svojega duha v ogledalo večnosti, postavi svojo dušo v sijaj slave, položi svoje srce vanj, ki je podoba božjega bistva, in po kontemplaciji sama sebe v celoti spremeni v podobo njegovega božanstva. Tedaj boš tudi ti izkusila, kar občutijo božji prijatelji, ko boš okušala skrito sladkost, ki jo je Bog od začetka prihranil tistim, ki ga ljubijo.
 
tišina
 
pesem: V GOSPODU JE MOJA MOČ
 
Iz Klarinega pisma Neži Praški (4KlPNP 15-18)
Upiraj vsak dan svoj pogled v to ogledalo, o kraljica, nevesta Jezusa Kristusa, in v njem neprestano ogleduj svoj obraz. Tako se boš znotraj in zunaj vsa okrasila, ogrnjena in obdana z lepoto, ozaljšana s cvetlicami in oblačili vseh kreposti, kakor se spodobi tebi, predraga hčerka in nevesta najvišjega Kralja. A v tem ogledalu se zrcali blaženo uboštvo, sveta ponižnost in neizrekljiva ljubezen, kakor boš mogla z božjo milostjo zreti v celotnem ogledalu.
 
tišina
 
pesem: V GOSPODU JE MOJA MOČ
 
Iz Klarinega pisma Neži Praški (4KlPNP 19-23)
Opazuj, pravim, na začetku tega ogledala uboštvo položenega v jasli in povitega v revne plenice. O čudovita ponižnost, o strmenje vzbujajoče uboštvo! Kralj angelov, Gospod nebes in zemlje je v jasli položen. Sredi zrcala si ogleduj ponižnost ali vsaj blaženo uboštvo, neštete napore in muke, ki jih je prestal za odrešenje človeškega rodu. In na koncu tega ogledala se zazri v neizrekljivo ljubezen, s katero je hotel trpeti na mučilu križa in na njem umreti najsramotnejše smrti.

 
tišina
 
pesem: V GOSPODU JE MOJA MOČ
 
Iz Klarinega pisma Neži Praški (2KlPNP 19-20)
Glej nanj, ki je postal zate zaničevan, in hodi za njim, tako da boš zaradi njega postala zaničevana na tem svetu. Na svojega Ženina, najlepšega med človeškimi sinovi, nanj, ki je zaradi tvojega odrešenja postal najnižji izmed ljudi, zaničevan, ranjen in po vsem telesu večkrat razbičan, umirajoč v mukah križanja - nanj se oziraj, o njem premišljuj in na njega glej s hrepenenjem, da bi ga posnemala, o plemenita kraljica.
 
tišina
 
pesem: V GOSPODU JE MOJA MOČ
 
Tiho češčenje
 • Štiriletni načrt province 2022-26

  Stiriletni nacrt province 2022 

   
 • Apostolat krajevne cerkve - Izmir 2022

  izmir2022

  Predstavitev življenja krajevne Cerkve, kjer živi in deluje naš sobrat misijonar nadškof metropolit msgr. dr. Martin Kmetec.

  Majhne skupnosti, ki pa poskušajo biti žive in aktivno sodelovati pri življenju vesoljne Cerkve.

   

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2024

Glasilo province: št. 1/24

 logo sporocila

 

 

  

Molitev za duhovne poklice

molitevDP

 

Mednarodna spletna stran
omfconv link

 

Grob sv. Frančiška

grob sv franciska2

 

Grob sv. Antona

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2