Arhiv novic

Diakonsko posvečenje

IMG 44424. oktobra je pred minoritskim teološkim inštitutom v Romanu v Romuniji bilo diakonsko posvečenje, kjer je bilo posvečenih dvajset novih diakonov, šestnajst minoritskih, trije kapucinski in redovnik iz druge kongregacije. Med minoritskimi so bili trije bratje, ki bivajo v slovenski minoritski provinci in trenutno obiskujejo tretji semester tečaja slovenskega jezika. Slovesnost, na kateri se je zbralo preko dva tisoč ljudi in okrog dvesto duhovnikov je vodil škof iz škofije Iasi, Petru Gherghel.

Pel je združeni zbor, sestavljen iz treh župnijskih, bogoslovnega ter semeniškega zbora ob spremljavi manjše klasično instrumentalne zasedbe pod vodstvom minoritskega patra Ciprijana Antaluca.

Slovesnosti smo se iz Slovenije udeležili štirje bogoslovci s svojim vzgojiteljem.

Škof je na začetku pridige uporabil zanimivo primerjavo z barvnim oknom v cerkvi. Kakor sonce prodira skozi stekla in pri tem zažari čudovita podoba, tako naj tudi diakoni dovolijo, da sv. Duh zasije skoznje. Diakoni naj odsevajo Kristusa. Poudaril je še, da je sv. Frančišek bil diakon, čudovit zgled diakona. Za Frančiška so se sodobniki spraševali, zakaj ves svet drvi za njim, saj je bil tako preprost in neizobražen. Odgovor je jasen. Svetost je bila tista sila, ki je mnoge privlačila. Vsi ljudje, še posebej pa diakoni, so zato poklicani k svetosti.

Da bi naši diakoni lahko to dosegli, vas prosim in spodbujam k molitvi zanje. Bog vam povrni.  

p. Danilo Holc

IMG 4454IMG 4458

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2020

Glasilo province: št. 1/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2