Arhiv novic

Srečanje slovenskih in hrvaških ponovincev

V četrtek, 25. oktobra 2012, smo bogoslovci Slovenske minoritske province pripravili tradicionalno vsakoletno srečanje slovenskih in hrvaških ponovincev. Udeležilo se ga je pet hrvaških bogoslovcev, štirje slovenski, trije romunski diakoni, oba magistra in provincialni minister p. Milan Kos. Namen teh srečanj je, da ohranjajo prijateljske vezi in bratskega duha med slovenskimi in hrvaškimi bogoslovci, s katerimi ostajamo vseskozi trdno povezani. Tudi letošnje srečanje je minilo v tem duhu.

Zbrali smo se v četrtek zjutraj v samostanu sv. Maksimilijana Kolbeja v Ljubljani. Tukaj smo se dodobra okrepčali z zajtrkom in se kmalu podali na pot. Najprej smo se ustavili v Črni vasi na Barju, kjer smo si ogledali cerkev sv. Mihaela, kjer smo bili med II. svetovno vojno navzoči bratje minoriti. Nadaljevali smo naprej proti drugi znameniti romarski postojanki – Kureščku. Tam smo darovali sveto mašo. V Postojno smo prispeli malo po poldnevu in tam so nas poleg dobrega vzdušja pričakali tudi prvi sončni žarki. Najprej smo si privoščili dobro kosilo, potem pa je sledil ogled Postojnske jame. Mnogi od nas smo to jamo obiskali prvič, kar je še povečalo lepoto doživetja. Po ogledu smo imeli še nekaj prostega časa za bratsko druženje, potem pa smo se vrnili v Ljubljano, kjer nas je že čakala odlična večerja. Ker smo želeli ta lep dan izkoristiti v vsej polnosti, smo se po večerji odpravili na ogled starega mestnega jedra Ljubljane.

Ob zaključku tako lepega dneva smo ugotovili, da je vsega prijetnega hitro konec, vendar nas tolaži misel, da se bo vse skupaj ponovilo naslednje leto nekje na Hrvaškem, ko bo prav gotovo tako lepo kot je bilo letos.

br. Daniel Golavšek

img 4646img 4658

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2020

Glasilo province: št. 1/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2