Arhiv novic

Duhovni kapitelj

Slovenski minoriti smo 29. in 30. oktobra 2012 na Ptuju v minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla obhajali duhovni kapitelj in sicer z naslednjo vsebino: Skrb za vsakodnevno duhovno življenje Frančiškovega brata minorita.

Vidimo namreč, da je ta materialni duh sodobne družbe kakor mlačnost, nezainteresiranost, naveličanost… močno prodrl tudi v življenje nas redovnikov. Kar pomeni, da sami nismo več v nenehni živi povezanosti z Gospodom in mnogokrat tudi ne žive priče Kristusa ljudem današnjega časa, ki to od nas pričakujejo in potrebujejo.

 

Med nas smo povabili p. Marka Rupnika, ki nam je v razmišljanjih odkrival temeljno vsebino duhovnega življenja.

 

Naše osrednje spoznanje je naslednje:

V vsakemu izmed nas mora biti vsakodnevno prizadevanje, da se odpiramo Bogu in sprejemamo Božje delovanje v nas. Bog nas je namreč odrešil, čeprav čutimo našo človeško nepopolnost.

Iz tega nadalje izhaja naše poslanstvo, ki je v tem, da preprosto razodevamo, kakšne milosti nam daje Bog. Se pravi, enostavno pokazati, kako lepo je biti z Bogom.

Frančiškovi bratje minoriti smo tako kot sv. Frančišek poklicani živeti evangelij v vsakodnevnem življenju z brati v samostanih kakor z vsemi ljudmi okrog nas ter pričevati z apostolom Pavlom: Ne živim več jaz ampak v meni živi Kristus.

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2020

Glasilo province: št. 1/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2