Arhiv novic

Blagoslov nekdanje cerkve sv. Katarine

Na praznik sv. Frančiška Asiškega je bilo v Piranu nadvse slovesno. Na praznovanje smo se pripravili s tridnevnico, ki jo je tokrat vodil novi član samostanske skupnosti, p. Anton Ogrinc. Na Frančiškovo zvečer je slovesnost vodil prov. minister, p. Milan Kos. Ob njem smo somaševali domačini in piranski župnik, g. Zorko Bajc. Zbralo se je lepo število vernikov od blizu in daleč.

Pri maši in tudi po njej je prepeval moški pevski zbor Alabarda - Unicredit iz Trsta. Po maši smo se vsi zbrani preselili v obnovljeno nekdanjo cerkev sv. Katarine, ki bo odslej večnamenski prostor. Gvardijan, p. Slavko Stermšek je pozdravil vse povabljene goste, ki so sodelovali pri obnovi tega objekta. Odprtja in blagoslovitve, ki jo je opravil naš prov. minister se je udeležil tudi piranski župan dr. Peter Bossman. Strokovno predstavitev o opravljenih delih je podal mag. Jure Bernik iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije - območna enota Piran. G. Jure Bernik je tudi ves čas s strani Zavoda vestno opravljal strokovni nadzor nad obnovitvenimi posegi. K tej slovesnosti so bili povabljeni vsi izvajalci del. Mnogi so se opravičili, med njimi tudi naša nadzornica ga. Silva Knapič, ki je na oddihu v oddaljeni Avstraliji.
Nato je za vse obiskovalce sledila predstaviev nove (obnovljene) multivizije o našem samostanu, ki jo je skupaj s Sašom Fajonom ustvaril g. Ubald Trnkoczy.

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 1/2020

Glasilo province: št. 1/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2