Arhiv novic

Permanentna vzgoja

Tokratno permanentno vzgojo smo imeli v Piranu. Pridružilo se nam je tudi nekaj bratov iz Hrvaške. G. Aleš Čerin nam je spregovoril o vodenju in vlogi voditelja. Vsekakor aktualna tema tudi za nas redovnike. Medtem ko nam je gen. asistent za Srednjo Evropo p. Miljenko Hontić osvetlil vprašanje individualizma med redovniki, ki je še kako aktualen v današnjem času.
V tem času smo tudi obiskali Milje v Italiji in si ogledali minoritsko cerkev, ki se je ohranila do danes. Medtem, ko je bil ob njej leta 1806 ukinjen minoritski samostan.

Poglobljeno smo se seznanili tudi z mučencem p. Placidom Cortesejem za katerega teče postopek razglasitve za svetega. P. Ljudevit Maračić nam je temeljito predstavil njegovo duhovno življenje in predvsem vsebino pisem, ki jih je pisal svoji rodni sestri na Cres. G. Ivo Jevnikar pa nam je v Trstu omogočil ogled kletnih prostorov kjer so ga Nemci mučili 1944 in pripeljal pričevalca, ki je pričeval kako je mučenje potekalo. Ogled smo sklenili v Rižarni, kjer je verjetno njegovo telo zgorelo v krematoriju. Tam smo tudi opravili molitev v treh jezikih: slovensko, hrvaško in italijansko. Pridružili so se nam namreč tudi naši bratje iz Trsta.

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 3/2020

Glasilo province: št. 2/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2