Srečanje CEC-a v Krakowu

Tokratno spomladansko srečanje CEC-a smo imeli v Krakowu od 19. do 22. maja 2014, ker so ga pripravili bratje iz Poljske, ki živijo in delajo v Nemčiji.

Predstojniki posameznih provinc, kustodij in delegatur smo podali poročila o življenju in delu bratov. Osrednja vsebina srečanje je bila: duhovni poklici. V naši konferenci je zelo malo duhovnih poklicev. Zaradi tega je prav, da razmišljamo o našem apostolatu na tem področju. Kaj lahko storimo kot konferenca? Res je, da imajo družine zelo malo otrok. Z njimi imajo starši že točno določene načrte. Torej je v prvi vrsti potrebna pastorala družin. Odprtost družin za duhovne poklice. Pomembno pa je tudi naše pričevanje in goreče delo za duhovne poklice.

Srečanje z ministrom generalom p. Marcom Tasco, generalnimi asistenti Evrope, provinciali iz Poljske in Romunije

Generalni minister je v uvodnem nagovoru podal nekaj misli, ki jih je povedal papež Frančišek lansko leto novembra ob srečanju z vrhovnimi predstojniki. Papež je dejal: Kaj pričakujem od vas? Radikalno življenje. Ne. To je naloga vsakega kristjana. Morate biti atraktivni. Vendar ne v posvetnem pomenu. Namen tega srečanja je bil pogovor o našem življenju in apostolatu v Nemčiji, kjer je preko 120 bratov in več kot 20 samostanov iz različnih jurisdikcij (Nemčija, Poljska, Romunija, Hrvaška in Italija). Vse jurisdikcije v Nemčiji morajo nujno delati na skupnih projektih: skupna animacija za duhovne poklice; začetna in permanentna vzgoja; bratsko življenje…

Foto

Napovednik

Ni dogodkov

Adventni nagovori

adventni nagovor1

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 4/2020

Glasilo province: št. 4/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2