Slovesne zaobljube br. Danijela Golavška

Letošnji praznik rojstva device Marije je bil za nas slovenske minorite še posebej prazničen. Večina bratov nas je bila zbrana pri večerni maši v cerkvi sv. Petra v Ljubljani. Bogoslovec br. Danijel Golavšek je namreč izpovedal večne zaobljube.

Provincial p. Milan Kos je v nagovoru poudaril kakor je Bog Marijo izbral, poklical in določil za mater svojemu Sinu, tako je tudi bogoslovca br. Danijela izbral, poklical in določil najprej za kristjana in nato za redovnika – minorita. Br. Danijel se je temu klicu pogumno odzval in odgovoril: tukaj sem. 
Slovesne zaobljube so večen in javne, kar pomeni, da jih je zaobljubljenec izrekel za vse življenje in pred zbranim občestvom. Redovne zaobljube so poglobitev krstne milosti in se nanašajo na tri evangeljske svete: uboštvo, pokorščino in čistost. Uboštvo pomeni popolno predanost Bogu in nenavezanost na zemeljske dobrine in na lastnino. Pokorščina je v spolnjevanju Božje volje po besedi predstojnika. Čistost ni zgolj v neporočenosti ampak tudi v Bogu predanem življenju, v nedeljenem srcu, v iskrenih namenih in odnosu do Boga.
Vernike, ki so bili v lepem števili zbrani, je povabil, da so Bogu hvaležni za redovni poklic in da vsak dan radi molijo za nove duhovniške in redovniške poklice. Mnogi mladi namreč tudi danes čutijo duhovni poklic vendar potrebujejo našo molitev kakor spodbudo, da bodo zmogli reči: Tukaj sem. 

Napovednik

Ni dogodkov

Revija Med nami

Med nami Duh Assisija in Brezmadežna - št. 3/2020

Glasilo province: št. 3/20

 logo sporocila

 

 

 

Molitev za duhovne poklice:


 

Mednarodna spletna stran:

omfconv link

 

Grob sv. Frančiška:

grob sv franciska2

Grob sv. Antona:

grob sv antona

Iskanje

film brezmadezna

minoriti in mladi

film o minoritih2